web analytics

Ziua Mondială a Apei – sărbătorită de Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea

Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea este în plină derulare a activităţilor prin care sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei. Acestea sunt concretizate în acţiuni de ecologizare a cursurilor de apă, activităţi de informare în unităţi de învăţământ, competiţii, întâlniri la nivelul administraţiei şi autorităţilor publice.
Acţiunile prin care Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei au fost demarate încă de la începutul lunii martie. Cu ajutorul salariaţilor au fost ecologizate mai multe cursuri de apă, în unele zone intervenţia fiind repetată din cauza gunoaielor care reapar la scurt timp. Astfel de acţiuni au avut loc pe malul râului Argeş amonte şi aval de Podul Viilor între barajele Bascov şi Prundu, amonte baraj Râuşor, în zona CHE Apă Sărată, dig mal stâng şi dig mal drept baraj Budeasa. Au fost realizate defrişări de vegetaţie pe malul stâng al râului Doamnei – aval baraj Mărăcineni, pe râul Târgului amonte Pojorâta şi decolmatări (Valea lui Nan, cuvetă lac Pojorâta). 

Ziua Mondială a Apei a fost şi tema şedinţei Comitetului de Bazin Argeş – Vedea, ocazie cu care au fost prezentate aspecte din activitatea de gospodărire a apelor în scopul asigurării resurselor necesare tuturor folosinţelor precum şi pentru protejarea acestora şi fazarea proiectul „WATMAN – Sistem Informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor“ – etapa I, menit să reducă riscul la inundaţii în zonele vulne-rabile. Alte probleme abordate de participanţi (prefecţi, reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene, ai primăriilor, instituţiilor pu-blice, ONG-uri şi operatorilor de apă) au vizat legislaţia în domeniul apelor, lucrările necesare în anumite zone, cola-borarea inter-instituţională. Tot în cadrul şedinţei Comitetului de Bazin s-a desfăşurat sesiunea de comunicări ştiinţifice ,,Apă pentru viitor, viitorul pentru ape“, ediţia a III-a în care şi-au prezentat lucrările studenţi ai Universităţii din Piteşti.
Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în bazinul hidrografic Argeş – Vedea şi prin activităţi de informare în rândul preşcolarilor, elevilor şi studenţilor despre importanţa protejării şi folosirii raţionale a resurselor de apă. Au fost primiţi în Laboratorul ABA Argeş – Vedea zeci de copii şi tineri care au cunoscut o mică parte din activitatea specifică de verificare a calităţii apei. De asemenea, reprezentanţii ABAAV au organizat vizite ale copiilor la lucrări hidrotehnice administrate, dezvăluindu-le astfel ce înseamnă activitatea de gospodărire a apelor şi de întreţinere a lucrărilor hidrotehnice. 
Activităţile se desfăşoară sub sloganul „Apă pentru toţi! Nu lăsăm pe nimeni în urmă“ şi vor continua până la sfârşitul lunii martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *