web analytics
marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateUn polițist a fost prins la furat alături de fratele lui!

Un polițist a fost prins la furat alături de fratele lui!

- Advertisement -

Un agent de poliţie şi fratele lui au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă, şantaj, instigare la trafic de influenţă şi furt calificat. Cei doi au fost prinşi în flagrant cu bani şi bijuterii furate din casa unui om de afaceri. Ei au comis fapta după ce au forţat-o pe prietena afaceristului să le dea cheia. Femeia îi reclamase deja procurorilor, nefiind la prima ameninţare din partea poliţistului şi a fratelui acestuia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, de 38 de ani, agent şef de poliţie în cadrul IPJ Bihor, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Este vorba de două infracţiuni de trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă şi instigare la furt calificat.

De asemenea, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de o altă persoană (fratele polițistului – n.r.), de 40 de ani, domiciliată în Oradea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat.

Marți, agentul de poliție a cerut şi a primit, de la o femeie, cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, în care locuieşte prietenul acesteia, pentru a intra şi pentru a sustrage bani dintr-un seif. Fratele lui a pătruns în locuinţă şi a sustras bani şi bunuri.

Cei doi au fost prinși în flagrant după sustragerea, din locuința respectivă, a sumei de 6.000 de lei și a unor bijuterii. Procurorii de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţistul, despre care publicația locală Bihoreanul susține că se numeşte Valentin Potre, şi victima sa, consilier de credite în Oradea, acum martor în dosar, se cunoşteau de mai mult timp, iar în noiembrie anul trecut poliţistul i-a propus o afacere: el îi trimitea clienţi pentru credite, iar ea urma să-i taxeze cu 10% din valoare, lăsându-i să înţeleagă că pentru aprobări trebuia să intervină pe lângă funcţionarii bancari.

Pentru primul „client”, care nu îndeplinea condiţiile pentru a se împrumuta, poliţistul ar fi forţat-o să recurgă şi la falsuri. Concret, împreună cu Gabriel Potre (foto dreapta), fratele poliţistului, a trebuit să măsluiască o adeverinţă de salariat. Pe document, femeia a trecut la rubrica angajator o firmă care în trecut i-a aparţinut poliţistului, iar ca administrator l-a pus pe fratele acestuia, care a şi semnat actul.

Cu documentul măsluit, „clientul” a accesat un credit în sumă de 79.000 lei de la Banca Românească, din care apoi a fost pus să-i lase martorei 10.000 lei, bani pe care poliţistul i-ar fi împărţit cu ea. În perioada care a urmat, Potre a mai apelat la femeie în două rânduri, pentru doi amici de-ai săi, încasând un comision de 14.000 lei, sumă pe care a împărţit-o, frăţeşte, cu martora.

Neînţelegerile dintre cei doi au apărut în iulie 2023, când femeia a preluat două împrumuturi pe care Potre le contractase de la o bancă din Oradea. Poliţistul voia un nou „comision”, dar şi să fie sigur că femeia va plăti ratele. Ca atare, pe 28 iulie 2023, Valentin Potre a chemat-o la întâlnire în spatele sediului Poliţiei Municipiului Oradea din Calea Aradului, unde i-a luat cheile maşinii, un Volkswagen, cu care a plecat de la faţa locului, însă nu înainte de a-i spune că, dacă voia să i-o returneze, trebuia să-i plătească 8.500 euro.

Problemele femeii s-au agravat în toamna acestui an. Pe lângă împrumutul preluat de la poliţist, banii pe care acesta o forţa să-i achite ca să-şi recupereze maşina „sechestrată”, ea a fost obligată de Potre să preia şi ratele creditelor pentru doi dintre amicii bărbatului, în cazul cărora fratele acestuia figura drept codebitor.

Apoi, pe 24 octombrie, Valentin Potre i-a cerut să-i predea cheia de la garajul casei în care stă prietenul ei, un om de afaceri din Oradea, ca să-l jefuiască. Disperată, femeia l-a denunţat…

Aşa se face că, imediat după „lovitura” pe care poliţistul Valentin Potre a dat-o în casa omului de afaceri împreună cu fratele său, cei doi au fost prinşi în flagrant de poliţiştii DGA Bihor, stând în maşină, cu bunurile furate asupra lor.

Poliţistul a stat „de şase”, la volanul maşinii, iar spargerea a dat-o Gabriel Potre, având faţa acoperită cu o mască şi şapcă pe cap. Asupra lui, ofiţerii DGA au şi găsit 6.000 lei, un colier, o brăţară şi un ceas furate, dar şi „ustensilele” cu care a lucrat: o şurubelniţă, box, rangă, lanternă, trei perechi de mănuşi albe, o pereche de mănuşi negre, căciulă găurită pentru a fi folosită ca şi cagulă, doi saci de rafie, o cheie de acces în locuinţă, respectiv un rucsac.

În aceeaşi noapte, cei doi au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, unde Valentin Potre a fost inculpat pentru trafic de influenţă, trei infracţiuni de şantaj, două infracţiuni de instigare la trafic de influenţă, furt şi instigare la furt calificat. Fratele său este anchetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi furt calificat.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, fraţii Potre au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar miercuri seară, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments