web analytics
luni, iulie 22, 2024
AcasăActualitateSmiley nu are niciun dubiu în privința Simonei Halep. Mesajul postat de...

Smiley nu are niciun dubiu în privința Simonei Halep. Mesajul postat de artistul român pe rețelele sociale

- Advertisement -

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA),  în privința cazului de dopaj cu Roxadustat și nereguli în privința pașaportului biologic.

Smiley a reacționat pe rețelele sociale, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani de ITIA

Cântărețul Smiley (40 de ani), un susținător cunoscut al Simonei Halep, a reacționat pe rețelele sociale, după ce sportiva a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA.

Artistul român este de partea Simonei Halep în privința suspendării și transmite un mesaj clar în privința jucătoarei de tenis din România.

”Daca s-ar inventa un detector de moralitate sunt sigur ca Simona Halep ar iesi pozitiv si dupa 100 de teste”, a scris Smiley, pe Facebook.

În trecut, Smiley obișnuia să asiste ca spectator la meciurile disputate de Simona Halep sau să ia parte la jocuri demonstrative.

Simona Halep, condamnată 4 ani pentru dopaj

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Grand Slam (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile fin paşaportul său biologic (ABP).

Tribunalul independent stabilit de Sport Resolutions s-a reunit pe 28 şi 29 iunie, la Londra, şi a audiat experţi ştiinţifici care au depus mărturie în favoarea româncei, care a vorbit şi ea în faţa judecătorilor, se arată în comunicatul ITIA.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a decis că jucătoarea a comis ”violări intenţionale” ale Regulamentului Antidoping potrivit articolului 2 din TADP: prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată de la Simona Halep pe 29 august 2022, la US Open; folosirea unei substanţe sau metode interzise în 2022, pe baza a 51 de analize ale sângelui furnizare de jucătoare ca parte a programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.

Şi acuzaţia legată de paşaportul biologic a fost menţinută, tribunalul susţinând că nu există motive pentru a pune la îndoială ”puternica opinie” unanimă a celor trei experţi independenţi (APMU) care au considerat că “probabil dopajul” este explicaţia pentru neregularităţile din paşaportul biologic al sportivei.

Simona Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026. Sportiva a confirmat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments