web analytics

Sărbătoare la Șuici!

La finele săptămânii, comuna Șuici a fost pur și simplu cufundată într-o atmosferă de sărbătoare și bucurie. Ziua Comunei a ajuns deja la a 20-a ediție și a devenit un eveniment așteptat cu mare nerăbdare de către locuitorii din toate localitățile învecinate.

Primarul Constantin Iatagan a reușit să aducă laolaltă toată suflarea comunei, dar și personalități politice importante, demonstrând astfel abilități de lider și o dorință fermă de a face lucruri mari pentru comunitatea sa. În calitate de reprezentant al locuitorilor, primarul Iatagan a înțeles că dezvoltarea comunei Șuici nu poate fi realizată doar prin eforturile sale individuale, ci are nevoie de sprijin și colaborare din partea autorităților județene și naționale.

Astfel, într-o atmosferă de înaltă demnitate, conducerea Consiliului Județean Argeș, împreună cu deputații și senatorii de Argeș, s-au alăturat primarului Constantin Iatagan pentru a sărbători împreună Ziua Comunei. Această prezență onorabilă arată respectul și aprecierea pentru munca și eforturile primarului, dar și recunoașterea rezultatelor importante obținute în colaborarea lor.

”Aș dori să păstrăm un moment de reculegere în memoria celui care a fost președintele Consiliului Județean Argeș, domnul Constantin Nicolescu. Dânsul a contribuit foarte mult la dezvoltarea localității Șuici în perioada 2004-2014”, a fost discursul cu care primarul localității a demarat manifestările.

Apoi, Iatagan, a prezentat o serie de investiții pentru comună.

”Mă bucur că vă aflați în număr mare la cea de-a 20-a ediție a Zilei Comunei Șuici și folosesc acest prilej să vă mulțumesc tuturor care sunteți implicați activ pentru dezvoltarea comunei Șuici.

În calitate de primar  mă străduiesc împreună cu Consiliul Local  și colegii din Primărie să duc la bun sfârșit angajamentele promise.

Suntem onorați că avem în mijlocul nostru oficialitățile județului, în frunte cu domnul Președinte al Consiliului Județean Ion Mînzînă, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, doamna senator Cristina Stocheci, domnul director Octavian Tănăsescu ne cunoaștem de foarte mult timp, domnul consilier județean Bogdan Bălan, și doamna consilier județean Nicolescu.

Primăria și Consiliul Local vor înmâna diplome oficialităților, apoi celor 8 cupluri care împlinesc 50 de ani de căsnicie. 15 diplome de logevitate persoanelor care împlinesc 80 de ani și nu în ultimul rând 17 diplome de merit pentru elevii care au obținut rezultate bune la învățătură.

Aș vrea să felicit copii care au terminat, care au absolvit clasa a VIII a pentru rezultatele pe care le-au obținut.

Investițiile pe care le-am făcut pentru îmbunătățirea nivelului de trai în comuna aceasta în perioada mandatului 2020-2023. Am terminat modernizarea școlii cu clasele I-IV prin PNDLII.

Sistemul de alimentare cu apă la Valea Calului, care l-am terminat în perioada aceasta. Modernizarea drumurilor comunale Șuici și Rudeni pe o lungime de 6,4 km. Știți că am mai terminat și sistemul de canalizare pe care l-am inaugurat de curând cei 17 km,”, a subliniat primarul Iatagan.

” Bine v-am găsit oameni buni și mulțumesc de invitație. Am fost foarte atent la domnul primar la ceea ce a spus. În primul rând îl felicit de organizarea atipică a zilei localității față de alte localități care cheltuie sume foarte mari la bugetul local ca să facă tot felul de spectacole.

Tote acestea mă fac să cred că domnul primar rămâne același ambițios pe care l-am cunoscut tot timpul. Și mai mult și mai mult. La un moment dat a început să ne dea nouă obiective ce să rezolvăm la nivelul comunei dumneavoastră, asta pentru că le știu, pentru că e foarte cicălitor și cum deschide ușa spune că i-am promis și trebuie să facem un lucru sau altul.

Cert este că în urma insistențelor dânsului, am cedat și noi la un moment dat, am decis să facem un împrumut, noi C.J. avem voie să facem împrumuturi, am făcut  pentru a avea banii necesari pentru anumite obiective.

Oameni buni, frumoși, harnici, cu mult bun simț și care cunosc valoarea unui lucru făcut temeinic. Poate și de aceea au fost atât de multe cupluri care au celebrat Nunta de Aur și atât de mulți copii buni la învățătură premiați la Șuici!

 Îl apreciez foarte mult pe primarul Constantin Iatagan, este un om care se zbate să acceseze cât mai multe fonduri pentru comunitatea sa și tocmai de aceea îi susținem eforturile prin proiecte comune cu Consiliul Judetean Arges! La mulți ani, Șuici!”, a precizat președintele C.J. Argeș, Ion Mînzînă.

După acest moment, primarul Iatagan l-a desemnat pe primul om al județului, să îi nominalizeze pe cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Este vorba despre familiile:  Prezan Ion și Margareta, Nica Gheorghe și Olimpia, Stătică Nicolae și Maria, Paraschiva Gheorghe și Maria, Șerban Nicolae și Elena, Popa Ion și Maria, Bărboiu Gheorghe și Elena, Ioniță Gheorghe și Ecaterina. Celor premiați le-au fost oferite diiplome și sume de bani.

Apoi le-au fost oferite diplome și plicuri cu bani, celor care au împlinit vârsta de 80 de ani. Este vorba despre Brezan Mihail, Constantin Maria, Prujină Speranța, Găbrian Gheorghița, Gheorghe Ion, Iancu Floarea, Popa Constantin, Șelariu Floarea, Sâia Ioana, Soitariu Gheorghe Ion, Vasilescu Floarea, Mecu Ana, Moț Constantin, Panait Eleena, Vasile Maria.

Au mai fost premiați elevii de top ai comunei Șuici. Popa Andrada, Păuna Andreea, Rădulescu Maria, Ciucă Albert, Iordăchescu Valentin, Tintea Păuna, Dinică Maria Alexia. Călina David, Bărboiu Bianca Elena, Petrescu Darius Gabriel, Matei Diana, Radu Vasile Alexandru, Apostu Carmen Georgiana, Apostu Rareș Gabriel, Popescu Denisa Ioana, Lixandru Mihai Cătălin. Toți elevii premianți au primit diplome, plicuri cu bani și flori.

”Copii, vă urez succes, suntem mândri de voi!”, a precizat pprimarul Iatagan.

De asemenea, porimarul le-a mulțumit invitaților că au dorit să îi fie alături în această zi importantă.

”Am participat la un eveniment deosebit al comunității. Gospodarul acestei comunități a gândit că trebuie să ofere mici satisfacții atât persoanelor aflate la o vârstă înaintată, cât și cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar și copiilor care au obținut rezultate foarte bune la învățătură. Este, dacă vreți un gest de continuitate, o schimbare de ștafetă, pentru că la urma urmei trebuie să ne gândim și la cei ce au construit comunitățile din care fac parte,  parte a construcției acestei țări și la cei care vin și urmează să preia ștafeta.

Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu domnul Iatagan, este un primar care se zbate foarte mult pentru comunitatea din care face parte. Proiectele dansului sunt și proiectele noastre și încercăm prin toate mijloacele să oferim sprijin, pentru că oamenii aceștia au gândit o dezvoltare corectă a comunității plecând de la ceea ce înseamnă apă,scanal iar acum urmează să asfaltăm tot ce înseamnă drumuri care fac legătura între localitatea Șuici și alte localități din județul Vâlcea, cât și locale. Mesajul meu pentru locuitorii comunei este că trăiescă cu speranța că mâine va fi mai bine și că autoritățile locale fac eforturi ca acest mai bine să fie ca un merit pentru tot ce au făcut până acum în această comunitate”, a subliniat președintele Mînzînă, după momentul festiv desfășurat în Câminul Cultural Șuici.

De-a lungul anilor, primarul Iatagan și colaboratorii săi din administrație au pus bazele unor proiecte de dezvoltare durabilă, care au transformat comuna Șuici într-un loc mai atractiv și mai prosper. Investițiile în infrastructură, educație, sănătate, cultură și turism au adus beneficii semnificative comunității, asigurând un nivel mai bun de trai pentru locuitori.

Primarul Iatagan a fost mereu transparent în gestionarea fondurilor publice și a resurselor, punând accent pe eficientizarea cheltuielilor și obținerea celor mai bune servicii pentru comunitate. Această abordare responsabilă și profesională a impresionat atât locuitorii comunei, cât și personalitățile politice care s-au alăturat sărbătorii cu ocazia Zilei Comunei.

Prin organizarea acestei manifestări aniversare, primarul Iatagan a demonstrat nu doar abilități de lider, ci și o capacitate de a aduce oamenii împreună într-un spirit de comunitate și solidaritate. Ziua Comunei din Șuici a devenit un eveniment de referință pentru întreaga regiune, reflectând astfel succesul și valoarea acestei comunități.

Astfel, este de admirat munca și devotamentul primarului Constantin Iatagan, care a reușit să construiască o comunitate puternică și prosperă prin eforturi și colaborare cu autoritățile județene și naționale. Ziua Comunei reprezintă un prilej de mândrie și bucurie pentru toți locuitorii din Șuici și comunele învecinate și un exemplu de succes pentru alte comunități din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *