Smiley, unul dintre cei mai iubiți artiști români, a avut o reacție puternică pe Facebook în urma incidentului de la concertul Coldplay, unde Babasha, un alt artist invitat, a fost huiduit de public. Smiley și-a exprimat dezamăgirea și durerea în legătură cu acest episod, subliniind importanța respectului și a libertății de exprimare într-o societate civilizată.
„Cum poți să huidui un artist la care ai plătit bilet?”
Într-un video emoționant, Smiley a abordat direct problema huiduielilor, întrebându-se cum este posibil ca un public care a plătit pentru a vedea un spectacol să arate un astfel de comportament față de un artist. „Într-o societate civilizată, părerea, dreptul la opinie şi la exprimare liberă nu este huiduit şi nu este blamat,” a spus Smiley, adăugând că nu este corect să arunci cu pietre într-un artist doar pentru că nu împărtășești gusturile muzicale ale acestuia.
Smiley a subliniat importanța toleranței și a acceptării diversității culturale și artistice. El a menționat că artiștii Coldplay au încercat să ofere publicului român un moment autentic și special, aducând în scenă muzică locală. „Trebuie să fim de acord că nu suntem de acord,” a afirmat Smiley, sugerând că atunci când nu ne place un moment artistic, cel mai bine este să așteptăm să se termine și să trecem mai departe, în loc să reacționăm negativ.
Smiley și-a exprimat empatia față de Babasha și echipa de pe scenă, relatând cum s-a simțit la doar câțiva metri de incident. „M-au trecut toate transpirațiile,” a mărturisit el, descriind cum s-a pus în pielea artiștilor care se aflau în fața unui public ostil. „M-a durut sufletul, pentru că m-am transportat în locul lor şi m-am gândit ce o fi în sufletul oamenilor ăstora acum,” a spus Smiley, adăugând că aceștia doar încercau să creeze un moment frumos pentru public.
În final, mesajul lui Smiley este unul de apel la o societate mai bună, mai tolerantă și mai respectuoasă față de diversitatea de opinii și expresii artistice. Comportamentul publicului la concertul Coldplay ridică întrebări serioase despre sănătatea morală a societății noastre și despre capacitatea noastră de a respecta și aprecia eforturile artiștilor, indiferent de preferințele noastre personale.