web analytics
marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateFraţii Tate au fost reţinuţi din nou, pentru infracțiuni sexuale în Marea...

Fraţii Tate au fost reţinuţi din nou, pentru infracțiuni sexuale în Marea Britanie. Aceștia resping acuzațiile

- Advertisement -

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți luni seară în România, în urma unor mandate europene de arestare emise de autoritățile britanice. Aceștia sunt acuzați de comiterea de infracțiuni sexuale și exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii. Operațiunea a fost realizată cu sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, iar specialiștii din Direcția Operațiuni Speciale au asigurat suportul de specialitate. Cei doi frați au fost prezențați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea lor pentru 24 de ore.

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii.

Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză.

Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Cei doi bărbați au fost încarcerați în Arestul D.G.P.M.B.”, se arată într-un comunicat remis marți dimineață de Poliția Română.

Fraţii Tate resping acuzaţiile din UK în baza cărora au fost reţinuţi în România

Frații Andrew și Tristan Tate, reținuți recent în România în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile britanice, resping cu fermitate toate acuzațiile care le sunt aduse. Prin intermediul unui comunicat al echipei lor de comunicare, aceștia exprimă “profunda dezamăgire” față de faptul că acuzații inclusiv de agresiune sexuală, din perioada 2012-2015, sunt “resuscitate fără dovezi noi și substanțiale” după 10 ani.

Frații Tate califică reținerea lor drept o “întorsătură șocantă a evenimentelor” și se angajează ferm să conteste aceste acuzații, considerând că sunt victime ale unei utilizări exploatatoare a sistemului juridic. Acuzațiile, care au fost respinse anterior de procuratura britanică în perioada 2017-2019, sunt percepute ca o revenire derutantă și profund tulburătoare de către cei doi frați.

„Andrew şi Tristan Tate neagă fără echivoc toate acuzaţiile şi dezavuează ceea ce ei percep ca fiind o utilizare de natură exploatatoare a sistemului juridic. Ei se angajează pe deplin să conteste aceste acuzaţii cu o determinare şi o hotărâre de nezdruncinat”, potrivit comunicatului…Această revenire derutantă a unor acuzaţii vechi de un deceniu i-a lăsat pe fraţii Tate consternaţi şi profund tulburaţi. Aceştia resping categoric toate acuzaţiile şi îşi exprimă profunda dezamăgire că astfel de acuzaţii grave sunt resuscitate fără dovezi noi şi substanţiale”, se spune în comunicatul transmis în numele lor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments