DTO Rally Team este vicecampioană naţională Cristian Dolofan, success în Campionatul Naţional de Raliuri

DTO Rally Team a devenit un adevărat brand în Campionatul Naţional de Raliuri, echipa ajungând să ocupe locul doi la finalul acestui sezon şi asta numai datorită implicării exemplare de care a dat dovadă Cristian Dolofan.

Cu cinci curse programate începând cu luna iunie, Campionatul Naţional de Raliuri Betano şi-a desfăşurat ultima etapă a sezonului competiţional. Scena duelului final din sezonul 2020, Raliul Moldovei a avut loc pe 12 probe speciale de macadam în zona Moineşti şi cea a Bacăului, diversitatea traseului de concurs, duritatea din prima zi şi condiţiile schimbătoare din ziua secundă reprezentând principalele provocări pentru echipaje. 

Finalul de sezon a fost unul acerb şi interesant pentru DTO Rally Team, gruparea argeşeană luptând să devină vicecampioană în clasamentul echipelor în acest an. Duelul s-a dat cu alte două grupări motivate să obţină maximul de puncte pe cei peste 100 de kilometri cronometraţi pe parcursul etapei.  

Cele trei echipaje care au punctat pentru DTO Rally Team au avut parte de evoluţii excelente pe macadamul din Moldova, acumulând suficiente puncte pentru ca echipa să ocupe locul secund la finalul sezonului 2020. În ciuda unui program redus al echipajelor în acest an, a problemelor financiare sau a abandonurilor, echipa a dat dovadă de motivaţie, determinare şi viteză, astfel încât obiectivul setat la începutul anului a fost atins. 

Cu o evoluţie constantă de-a lungul celor două zile de concurs, Cristi Dolofan şi Petre Tobă au dus o luptă strânsă pentru podium în clasamentul general FIA. În a doua zi de concurs, echipajul DTO Rally Team a crescut ritmul pe probele dificile şi alunecoase de lângă Bacău şi s-a apropiat la doar 1,6 secunde de primul podium general din carieră. Duelul a continuat şi pe proba-spectacol de pe circui-tul SpeedPark, unde echipajul a făcut show pentru transmisia LIVE, terminând competiţia pe locul 4 în clasamentul general FIA şi cel al clasei RC2. „Suntem foarte mulţumiţi la finalul unui raliu frumos, în care am avut o luptă strânsă cu Enis Arif şi Carmen Poenaru. Mi-a plăcut mult evoluţia de aici şi sunt fericit pentru ritmul pe care l-am avut în a doua zi de concurs, dar şi pentru rezultatele echipei în acest sezon.“ a spus Cristi Dolofan. 

După victoria de la Transilvania Rally, Bogdan şi Delia Năstase aveau în plan acelaşi rezultat şi pe probele de macadam din judeţul Bacău. Cu un start în forţă, de zile mari, cei doi nu doar că s-au instalat la conducerea clasei NAT11, dar au şi obţinut timpi în vârful clasamentului OPEN. Cu dorinţa obţinerii de puncte maxime pentru echipă, Bogdan şi Delia s-au impus categoric în cadrul clasei şi au ocupat un superb loc trei în clasamentul OPEN, cel care include toate echipajele participante în raliu.

„Am plecat de acasă cu gândul măreţ al unui podium la general! Ne-am bucurat de fiecare probă specială, chiar şi de răsucirea de pe PS2, care ne-a costat aproximativ 40 de secunde. Am avut un ritm susţinut şi în creştere, lucru care ne-a adus cea mai bună clasare a noastră de până acum: locul 3 în clasamentul general open, locul 1 la clasă cu un avans considerabil, dar şi locul 2 la echipe! Mulţumim celor ce ne-au susţinut, în special echipei DTO Rally Team!“ a spus Bogdan Năstase la finalul Raliului Moldovei. 

Cu două titluri în joc la Raliul Moldovei, dar şi presiunea rezultatului care să ajute echipa, Raul Badiu şi Rareş Fetean au avut o cursă plină în Moldova. După ce s-au instalat la conducerea Cupei Dacia în prima zi de concurs, cei doi au avut pro-bleme cu frânele modelului Sandero. Reparaţiile aduse între probe i-au ajutat să ajungă în service, ca mai apoi, în a doua zi de concurs, să ridice ritmul şi să urce treptat în cadrul clasei RC5. La finalul raliului, Badiu şi Fetean s-au impus în Cupa Dacia şi au ocupat locul secund în clasamentul clasei. „După problemele din prima zi, când vedeam cum se îndepărtează titlul de la Cupa Dacia şi cel de la clasă, am avut o zi secundă bună. Am reuşit să câştigăm cele două titluri şi am ajutat echipa să ocupe locul secund la final de an. Ne-am îndeplinit toate obiectivele în acest sezon şi suntem foarte mulţumiţi de parcursul nostru“ a declarat Raul Badiu. 

La finalul sezonului, DTO Rally Team a obţinut locul secund în clasamentul echipelor, acolo unde şapte grupări au luat startul de-a lungul celor şase etape programate în 2020. Cristi Dolofan şi Petre Tobă s-au clasat pe locul patru în cadrul clasei RC2, în timp ce Eugen Cărăgui şi Robert Fus au ocupat aceeaşi poziţie în clasamentul RC4. Raul Badiu şi Rareş Fetean sunt campioni ai Cupei Dacia şi ai clasei RC5, în timp ce Dorin Banciu şi Ioana Stan au încheiat anul 2020 pe ultima treaptă a podiumului clasei NAT11, acolo unde Bogdan şi Delia Năstase s-au clasat pe locul patru. 

În sezonul 2020, echipajele DTO Rally Team au alături o serie de parteneri pu-ternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen şi DS Automobile, Vilma, Catena, Tellur, Total, Oscar Downstream şi HidroGaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *