web analytics
marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateDoliu! Un cunoscut preot s-a stins din viață în zi de sărbătoare!

Doliu! Un cunoscut preot s-a stins din viață în zi de sărbătoare!

- Advertisement -

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Un preot din Alba s-a stins din viață în zi mare de sărbătoare, chiar de Sfânta Cuvioasă Parascheva. A slujit cu credință timp de 42 de ani.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Părintele Vasile Gabra, care a slujit timp de 42 de ani la parohia Obreja, în perioada 1974-2016, s-a stins din viață sâmbătă, pe data de 14 octombrie. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 18 octombrie, de la ora 10:00.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! A murit părintele Vasile Gabra

Acesta s-a născut la data de 12 martie 1948 în comuna Valea Lungă, județul Alba, din părinții binecuvântați Vasile și Alexandrina. Clasele primare și gimnaziale le-a urmat în satul natal. Ulterior, a studiat la Liceul Teoretic „Iacob Mureșianu” din Blaj, în perioada 1955-1962. După terminarea stagiului militar, a urmat activitatea de învățător ca și profesor suplinitor în Valea Lungă.

Potrivit ziarulunirea.ro, începând cu anul 1971, a urmat, timp de trei ani, Seminarul Teologic din Curtea de Argeș. În anul 1972, s-a căsătorit cu tânăra Anica Lucia, Dumnezeu binecuvântând căsnicia lor cu doi copii, Paula și Vasile. În luna august a anului 1974, a fost hirotonit preot de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului, Crișanei și Maramureșului.

La 1 septembrie 1974, a fost numit preot paroh în localitatea Obreja. Situația din parohie a fost una delicată, biserica și casa parohială aflându-se într-o stare avansată de degradare. În anul 1978, au fost efectuate reparații capitale la biserică, timp în care a fost împrejmuit cimitirul și a fost renovată casa parohială, mai precizează sursa citată.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments