web analytics
luni, iulie 22, 2024
AcasăActualitateDin septembrie Guvernul va majora salariul minim!

Din septembrie Guvernul va majora salariul minim!

- Advertisement -

Guvernul ar urma să majoreze salariul minim brut din septembrie, ca parte a unui pachet fiscal mai mare menit să salveze bugetul din “gaură”.

Conform surselor Știrile PRO TV, de la 1 septembrie salariul minim brut în România va crește la 3.300 de lei, de la 3.000 de lei brut (1.898 de lei net).

De asemenea, angajații din construcții vor avea un salariu minim brut mai mare, de 4.500 de lei, de la 4.000 de lei în prezent.

Măsurile fac parte dintr-un pachet fiscal mai mare, la care s-a ajuns în urma discuțiilor cu Banca Mondială dar și cu Comisia Europeană, pachet menit să ducă la eliberarea tranșelor din PNRR precum și la ieșirea României din procedura de deficit excesiv, care poate pune în pericol inclusiv accesarea fondurilor europene cuvenite României. 

De precizat că Guvernul României decide majorarea salariului minim dar, în mod evident, majorarea este făcută de mediul privat. Mai mult decât atât, majorarea salariul minim poate fi o sursă importantă de venit suplimentar pentru stat: se vor încasa impozit pe venit, contribuții de sănătate și de pensii de la salarii mai mari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments