
OASPETE DEOSEBIT ÎN COMUNA STOLNICI!

Emoţia şi bucuria au fost mari atunci când academicianul Constantin Bălceanu-Stolnici a revenit în comuna Stolnici, locul în care şi-a petrecut copilăria şi primele sale amintiri. La cei 100 de ani împliniţi chiar în această lună, acesta a dorit să revină în locurile natale şi să se întâlnească cu oamenii care l-au cunoscut şi l-au susţinut în drumul său spre succes.
Primarul Sevastian Pupăză Roşu a fost cel care l-a întâmpinat cu braţele deschise pe reputatul om de ştiinţă. Într-un gest magnanim, primarul a organizat o întâlnire în cinstea ilustrului oaspete, pentru a sărbători nu doar aniversarea sa, ci şi contribuţia de excepţie adusă domeniului său de expertiză.
Cu un zâmbet larg pe faţă şi o privire plină de înţelepciune, academicianul Bălceanu-Stolnici a povestit amintiri din copilăria sa în comuna Stolnici, recunoscând că acele momente frumoase au jucat un rol crucial în formarea sa ca om şi savant. Printre participanţii entuziaşti la eveniment s-au numărat şi familia şi prieteni de-o viaţă, care au adus în discuţie faptele remarcabile ale academicianului.
Primarul Sevastian Pupăză Roşu a subliniat importanţa acestui moment pentru comunitatea locală, evidenţiind faptul că academicianul Bălceanu-Stolnici este un model de înţelepciune şi perseverenţă pentru tânăra generaţie. Prin munca sa de cercetare şi activitatea didactică desfăşurată pentru o lungă perioadă de timp în străinătate, acesta a adus onoare şi prestigiu comunei Stolnici.
Întâlnirea a fost marcată de un sentiment puternic de admiraţie şi respect pentru omul de ştiinţă care a pus în slujba ţării sale o viaţă întreagă. Participanţii au avut prilejul să asculte cu atenţie povestiri şi învăţături preţioase despre învăţământ, cercetare şi contribuţii la dezvoltarea ştiinţei într-o epocă de mari schimbări.
Revenirea academicianului Constantin Bălceanu-Stolnici în comuna Stolnici a fost un moment de mare importanţă pentru întreaga comunitate şi o dovadă incontestabilă a statutului său de personalitate remarcabilă a României. Emoţia şi bucuria resimţită în această zi au fost doar o mică parte a recunoştinţei faţă de un om care şi-a dedicat întreaga viaţă cunoaşterii şi dezvoltării ştiinţei.