web analytics

VIDEO! Magie la Simfonia Lalelelor

Ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor a fost una cu adevărat magică. Zeci de mii de oameni s-au bucurat de un spectacol de neuitat. Această ediţie a fost una inedită şi prin faptul că a fost organizată atât în Parcul Lunca Argeşului cât şi în centrul municipiulu. Startul manifestărilor a fost dat vineri la Filarmonica Piteşti, atunci când oaspeţi de seamă au răspuns la invitaţia formulată de către primarul Cristian Gentea. Reprezentanţi ai ambasadelor din China,Palestina, Republica Moldova, Turcia au fost invitaţi la prezidiu şi au vorbit despre importanţa evenimentului.

Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş: „Simfonia lalelelor este expoziţia dendro-floricolă cea mai cunoscută din România și, din fericire, cunoscută chiar și la nivel internațional. Dat fiind faptul că această ediție stă sub semnul jubileului, în primăvara acestui an împlinindu-se 50 de ani de la înflorirea primelor lalele plantate în Pitești, se cuvine să amintim aici și numele celor care au făcut posibilă „Simfonia Lalelelor” – inginerul Gheorghe Popa, fost inginer şef al Administraţiei Serelor, Pepinierelor şi Parcurilor Piteşti (1966-1979), prof. dr. Petre Popa, istoric, ex viceprimar al municipiului Piteşti (1968-1979), Alexandru Popa, fost director al Administraţiei Serelor, Pepinierelor şi Parcurilor Piteşti (1970-1990), arhitect Nicolae Ernst, fost arhitect-şef al Primăriei municipiului Piteşti (1977-1993), Valeriu Nicolescu, fost primar al municipiului Piteşti (octombrie 1974 – aprilie 1982), și nu în ultimul rând, numele “părintelui” simfoniei, dr. ing. Ilarie Isac, cercetător principal la I.C.P.P. Mărăcineni-Piteşti, fost director al Trustului Pomiculturii (1977-1981 şi 1986-1990), cel care a avut ideea organizării “Simfoniei Lalelelor” și care anul acesta a împlinit 90 de ani. Celor care mai sunt printre noi le mulțumim, iar celor care au trecut la cele veșnice le aducem un pios omagiu. Revenind la zilele noastre, îl felicit pe primarul Cristian Gentea, echipa sa, și pe toți cei implicați în organizarea Simfoniei Lalelelor. În ultimii ani expoziția a căpătat o altă amploare, iar Parcul Lunca Argeșului este menit pentru a găzdui această expoziție. Știm că floarea reflectă trei lucruri – iubirea, bucuria şi pacea, dar și că doar oamenii buni iubesc florile, iar piteștenii și argeșenii, din fericire, indiferent de vârstă, iubesc florile, fie că vorbim de lalele, zambile, narcise sau trandafiri!”

Zeci de mii de oameni au fost prezenţi în a doua zi a evenimentului

Parcul ,,Lunca Argeșului” a fost un veritabil punct de atracție: peste 25000 de vizitatori în cea de-a doua zi a festivalului “Simfonia Lalelelor”!

Muzica, dansul și activitățile de timp liber au atras turiști și piteșteni, sute de copii încântați, alături de familiile lor, au animat parcul, ediția din 2023 devenind un eveniment memorabil pentru toți cei prezenți.

În timpul după-amiezii, pe scena din Lunca Argeșului au urcat tineri de la Palatul Copiilor și de la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, care au încântat publicul cu diferite stiluri muzicale.

Vizitatorii au apreciat grădinile de flori, pavilionul expozițional, zonele amenajate pentru fotografii, târgul de flori, zona de picnic, atelierele de creație floristică, ArtFusion festival, dar și programul artistic din zona scenei. Copiii au fost încântați de picturi pe față, baloane, animatori, tobogane gonflabile, ateliere de creație (origami, modelaj). Voluntarii, prezenți pe tot parcursul zilei, au oferit sprijin celor prezenți prin informațiile oferite.

Seara a fost cu adevărat magică! În punctul culminant al festivalului, Vescan și Ștefan Bănică Junior au urcat pe scenă pentru a oferi un concert de excepție, atmosfera fiind întreținută de Dan Negru. Cei doi artiști au adus o energie debordantă, oferind un show plin de culoare și de efecte speciale. Ambianța de la concert a fost incendiară, iar atmosfera a devenit din ce în ce mai entuziastă pe măsură ce muzica a răsunat în parc. Energia publicului a fost contagioasă, sute de oameni au dansat, au cântat împreună și au aplaudat frenetic la fiecare piesă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *