Viceprimarii bikeri!

Până acum eram obișnuiți ca şefii urbei să meargă cu maşini luxoase şi să aibă tot timpul şoferi la scară. Numai că, pentru prima dată în Piteşti, avem două personaje politice importante care aleg să vină la muncă pe biciclete. Vorbim despre cei doi viceprimari ai Piteştiului, Mihai Mihăilescu şi Gelu Tofan. Aceştia au venit vineri la muncă, pe biciclete, un lucru des întâlnit în statele din vest, precum Austria, Elveţia şi în ţările nordie, Suedia, Finlanda sau Danemarca

Viceprimarul liberal, Gelu Tofan și colegul său, USR-istul Mihai Mihăilescu au răspuns apelului făcut de Primăria Pitești pentru campania „Vinerea Verde” și au venit vineri dimineață cu bicicleta la serviciu. Cei doi au decis să lase acasă autoturismele personale și să fie ei un exemplu pentru piteșteni și angajații din Primăria Pitești sau din instituțiile din subordine, folosind un mijloc alternativ de transport.

Primăria Pitești s-a alăturat proiectului „Vinerea Verde” inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe. Campania a început deja în alte localități și se derulează sub sloganul „STOP! Azi mașina stă pe loc”  și are rolul de a încuraja utilizarea transportului alternativ de către toți angajații din istituțiile publice în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon. Scopul acestei inițiativei la nivel local este ca astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Cu toate astea, nu toate intențiile bune au și un final fericit. Pe retelele de socializare, a ieșit un scandal imens pentru ca in centrul orașului sunt semne de circulație conform cărora mersul pe bicicleta este interzis.

Mariana Zaharia(reporter Antena3) a comentat in dreptul unei știri a postului Arges TV cu cei doi viceprimari: ,,Nu e interzis cu bicicletele pe unde vin dansii? Sau e doar pentru noi, fraierii de rand?” și alte comentarii au fost in aceeași directie ,,Dupa ce au interzis bicicletele pe centru, tot ei, oamenii noi, ne arata azi tot ei cat pot fi de ipocriti :))) sa Intelg ca au anulat restrictia sau tocmai au incalcat o prevedere pe care tot ei au dat-o? Sau prevederea e doar pt prostii de rand si nu pt politicienii de la usr?!?” Această hotărâre a fost susţinută de toţi consilierii locali, inclusive de cei de la USR şi PNL. Rămâne de văzut dacă cei doi vor schimba traseul pe care vor merge cu bicicletele sau vor traversa centrul pe lângă bicicletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *