web analytics
joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateUn tânăr a ajuns cunoscut pentru îndemânarea sa de a crește iepuri!

Un tânăr a ajuns cunoscut pentru îndemânarea sa de a crește iepuri!

- Advertisement -

De aproape 20 de ani, un tânăr din Banat și-a descoperit cea mai mare pasiune. Treptat, bărbatul a ajuns cunoscut la nivel național pentru îndemânarea și talentul pe care îl are, și anume, acela de a crește cei mai mari iepuri din România!

Lucian Onujec a creionat un bilanț al anului care se apropie de final, fiind mândru și bucuros pentru că iepurii săi uriași câștigă nenumărate premii, la fiecare expoziție la care participă!

Specialiștii spun că această rasă de iepuri nu este una pretențioasă, însă Lucian Onujec știe cel mai bine că performanțele nu se obțin decât atunci când exemplarele sunt cu totul deosebite, iar grija față de ele este permanentă.

Încă de când era mic, bănățeanul a iubit animalele, iar iepurii au avut un stăpân care i-a îngrijit din tot sufletul.

Nu erau iepuri de rasă, ci doar metiși, dar această interacțiune a dus, în cele din urmă, la o „relație” cu totul specială cu „urecheații” de talie mare.

„Nu mi-a spus nimeni că ăsta e un criteriu important pentru concursuri, să aibă cât mai multe kilograme, dar tot voiam eu să fac iepurele ăsta să fie cât mai mare. Sunt foarte bucuros să spun că am obținut un record personal al crescătoriei mele”, a spus Lucian.

Lucian a precizat faptul că anul 2023 a fost unul cu totul deosebit pentru el și pentru ”campionii” săi.

Campioni la expoziția locală de la Lugoj, iepurii-uriași au câștigat, apoi, și la Cupa Banatului, apoi au participat la expoziția de la Oradea, iar una dintre femele a devenit vicecampioană.

Provocarea maximă a fost reprezentată de Expoziția Națională a României de la București – Romexpo, desfășurată chiar în ziua de 1 Decembrie.

„Anul competițional 2023 în cunicultură (n.red. – creșterea iepurilor domestici) a început pentru mine cu expoziția locală de la Lugoj, unde am participat cu două exemplare, unul gri și unul alb. Ambii au ieșit campioni, obținând 96.5 puncte!

A fost un an competitiv fantastic pentru mine și, totodată, destul de greu pentru a prinde iepurii în forma lor maximă, din cauza vremii neprielnice, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit!”, a declarat Lucian Onujec.

Bărbatul a povestit că încă de când era mic, iepurii au însemnat pentru el mai mult decât pentru oricine altcineva. De altfel, Lucian este și primul român care a exportat iepuri în SUA.

„Cresc iepuri de la 16 ani, din anul 2002 pentru competiție, și nu ratez nici o expoziție. Am 4 campionate europene la care am participat – Nitra, Leipzig, Metz, Herning – și nenumărate Naționale, unde am obținut punctaje destul de bune!

Sunt primul român care a exportat iepuri pe un alt continent – în SUA -, aproximativ 15 exemplare, anul trecut, prin Elizabeth Strickland, care a venit personal la mine acasă!

Vreau să dedic această reușită bunicului meu care mi-a fost nedespărțit mereu și, din păcate, în acest an a plecat la «cer». Sunt sigur că e mândru fiindcă suntem campioni din nou și îi mulțumesc pentru tot”, a mai spus Lucian Onujec, potrivit Gândul.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments