web analytics
duminică, aprilie 14, 2024
Imagine 3
AcasăActualitateUn bărbat de 55 de ani și-a cumpărat un permis fals și...

Un bărbat de 55 de ani și-a cumpărat un permis fals și a condus cu el timp de șapte ani de zile

Şi-a cumpărat un permis fals cu 800 de euro și a condus cu el timp de şapte ani. Pe 2 ianuarie 2022, poliţiştii au descoperit în trafic un şofer care conducea sub influența alcoolului,. Acesta a prezentat permisul, iar oamenii legii și-au dat seama că este fals.  Bărbatul a recunoscut că a băut o bere și un pahar de coniac alături de o rudă, iar apoi s-a urcat la volan. De asemenea, a declarat anchetatorilor că a obţinut permisul în Italia, în cursul anului 2015. Bărbatul va fi judecat de magistrații de la Judecătoria Aiud pentru două infracțiuni: conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. Conducerea unui autovehicul fără permis, se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare, scrie Adevărul.

„Inculpatul menţionează că a urmat nişte cursuri de conducere auto pe o perioadă de o săptămâna la o şcoală de şoferi din localitatea Belpasso însă nu a susţinut niciun examen în vederea a obţinerii permisului de conducere auto. Acesta arată că a discutat cu un cetăţean român din Italia care era coleg în locul unde a urmat cursurile de pregătire pentru obţinerea permisului de conducere care i-a propus, dacă vrea, să colaboreze cu el în vederea obţinerii permisului de conducere lucru cu care acesta a fost de acord şi i-a înmânat suma de 800 euro aceasta reprezentând contravaloarea obţinerii permisului de conducere. După aproximativ două luni, persoana respectivă i-a pus permisul de conducere în poşta de la locuinţa unde domicilia în Italia, iar din cursul anului 2015 foloseşte acest permis de conducere fără să-şi dea seama că acesta este contrafăcut deoarece persoana cu care a discutat i-a garantat că permisul de conducere pe care i l-a dat este valabil. Suspectul mai menţionează că în Italia nu a efectuat demersurile necesare în vederea obţinerii permisului de conducere şi nu a susţinut niciun examen”, se precizează în dosar.

„A fost oscilant în declaraţii precizând iniţial că nu a cunoscut că permisul este fals pentru ca ulterior să arate că ştia acest lucru dar nu era sigur. Suspectul a mai arătat că are abilităţile unui conducător auto întrucât a mai condus autovehicule pe drumurile publice în Italia iar în România a fost pentru prima dată”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments