Scandal la Teatrul Alexnadru Davilla! Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean: „Teatrul înseamnă boemie, nu boierie”.

Bebe Cotimanis se bucură de sume frumușele în conturi. Cum reușește să câștige uneori și câteva mii de euro în doar două zile?  „Am bani din munca mea.”

Ultimele zile au surprins un subiect la care nimeni nu se aștepta și pe care pe mulți i-a făcut să se revolte: Bebe Cotimanis părăsește funcția de manager interimar al Teatrului AL. Davila din Pitești. Mai exact, această schimbare fiind dirijată de Consiliul Județean din Argeș.

Celebrul actor este manager interimar la teatrul din Pitești din data de 24 martie 2020, iar în această perioadă s-au derulat pe scenă mai multe piese de teatru.

Informația conform căreia Bebe Cotimanis ar urma să plece de la cârma teatrului cu o altă persoană în urma deciziei celor din Consiliului Județean Argeș i-a revoltat pe angajații teatrului, care au trimis memorii la CJ Argeș și Ministrul Culturii în care cer ca actorul să rămână în continuare în funcție. Vedeta a avut o întâlnire cu o parte din conduderea Consiliului în cursul zilei de joi, 18 martie.

„Am fost la o şedinţă la care a participat şi Adrian Bughiu, vicepreşedintele CJ Argeş. Mi-au spus că sunt doar zvonuri legat de schimbarea mea şi să nu mă iau după ele. Mi-au mai spus cei de la Consiliul Judeţean că nu s-au hotărât încă dacă voi fi schimbat. Iar eu le-am spus: „Păi hotărâţi-vă odată”. Eu nu ţin la acest post neapărat, mă gândesc la actori, la teatru, îmi place foarte mult ce fac. Le-am spus că dacă dumnealor consideră că este nevoie de alte „calităţi” la toate astea, să acţioneze”, a declarat Constantin Cotimanis (Sursa: „Adevărul”)

Ce i s-a reproșat actorului?

Cel din urmă a mai mărturisit că nu a venit la Teatru Al. Davila ca să fure: „Am bani, şi am bani din munca mea. Leafa mea aici e de aproximativ 1.000 de euro lunar. Pot face aceşti bani liniştit într-o zi, maximum două. Teatrul îmi ia din timp, însă fac totul cu pasiune.”

,,Am constatat și eu, cu surprindere și dezamăgire, anumite ieșiri publice ale domnului Cotimanis din ultima perioadă. Sunt cu atât mai contrariat cu cât, încă de când am preluat zona de cultură ca și responsabil din partea Consiliului Județean, am manifestat o deschidere totală și un dialog permanent cu toți managerii instituțiilor de cultură subordonate CJ Argeș, inclusiv cu domnul Bebe Cotimanis. Ba mai mult, am răspuns de câteva ori și invitației mai multor angajați ai Teatrului Davila de a veni în mijlocul lor pentru a lămuri situația. Văd în online tot mai multe lucruri care nu au absolut nicio legătură cu starea de fapt sau cu liniile de dialog cu privire la Teatrul Davila. Ba mai mult, nu mai târziu de joi am avut o întâlnire cu domnul manager Cotimanis, în prezența și a celorlalți directori de instituții de cultură subordonate Consiliului Județean, în care i-am garantat domnului Cotimanis că, în acest moment, la nivelul conducerii CJ Argeș, nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește schimbarea domniei sale din funcția de manager. Este adevărat că, pe 24 martie 2021, domnului Cotimanis îi expiră contractul de management încheiat cu un an în urmă cu Teatrul Alexandru Davila și va trebui să luăm o decizie în acest sens.”, a declarat Adrian Bughiu.( Sursa: ,,Ziar Obiectiv”) 

Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean, i-a reproșat actorului că ar fi cam mare boieria la teatru. Acesta i-a replicat că: „Teatrul înseamnă boemie, nu boierie”. Lumea nu mai vine la încă o mizerie după ce trăieşte deja o mizerie afară. Lumea vine la teatru ca să simtă ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *