web analytics

Sărbătoare la Şuici! Ziua comunei a fost celebrată cu mult fast

Duminică a fost sărbătoare în comuna argeeşană Şuici. Edilul Constantin Iatagan a pregătit nenumărate surprize pentru localnicii comunei la ceas de sărbătoare. După doi ani de pandmeie, locuitorii comunei s-au putut bucura aşa cum se cuvine de o zi cu adevărat specială. Ieri, la fel ca în oricare zi a mandatului său, edilul Constantin Iatagan a fost în slujba cetăţenilor, în slujba unor oameni deosebiţi şi cu voia Domnului le-a oferit acestora momente unice, dar şi semne de preţuire. Spunem asta pentru că au fost premiaţi elevii de 10 ai comunei, seniorii care au împlinit venerabila vârstă de 80 de ani, dar şi cei care au ajuns la 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. La Căminul Cultural din localitate au fost felicitaţi şi premiaţi elevii eminenţi ai localităţii, viitorul comunei Şuici, dar şi cuplurile care au împlinit cel puţin 50 de ani de căsătorie, precum şi localnicii care au ajuns să împlinească venerabila vârstă de 80 de ani. Şi cum evenimentul nu s-a putut desfăşura în 2020 şi 2021, primarul a premiat şi sărbătoriţii din anii anteriori. Astfel, duminică s-au înmânat diplome pentru 21 de cupluri care au peste 50 de ani de căsnicie: 8 din 2020, 7 din 2021 şi 6 din 2022. Cât priveşte persoanele cu vârste peste 80 de ani, vor fi 18 din 2020, 18 din 2021 şi 14 din 2022. Atmosfera la Căminul Cultural a fost înreţinută de Taraful lui Cătălin Iancu, dar şi numeroşi artitşti. Petrecea s-a mutat ulterior în Zăvoi, acolo unde s-a desfăşurat Târgul de Pantelimon.  

Omagiu adus lui Şerban Valeca

Constantin Iatagan este un om cu frică de Dumnezeu şi care poartă nemăsurată stimă celor care l-au ajutat în dezvoltarea acestei localităţi cu adevărat binecuvântate de Dumnezeu. Unul dintre aceşti oameni a fost Şerban Valeca, o adevărată somitate în domeniul cercetării la nivel naţional şi un politician care a excelat prin discursul său extrem de civilizat şi axat pe nevoile oamenilor. Tocmai de aceea, evenimentul de la Căminul Cultural a debutat cu un mesaj special transmis de către primarul Constantin Iatagan şi un moment de reculegere în memoria celui ce a fost Şerban Valeca. “Iată că am  ajuns la ediţia cu numărul 19 a Zilei Comunei Şuici. Este o ediţie mult mai săracă pentru noi, din pricina dispariţiei fulgerătoare a domnului senator Şerban Valeca, personlaitate care a fost de fiecare dată alături de noi de ziua localităţii şi care a pus umărul la dezvoltarea comunei. Tocmai de aceea v-aş ruga frumos să păstrăm un moment de reculegere în memoria sa”, a punctat primarul Constantin Iatagan. 

Ion Mînzînă a afirmat că edilul de la Şuici este unul extrem de ambiţios

La sărbătoarea comunei Şuici au fost prezenţi mai mulţi lideri politici ai judeţului Argeş. În fruntea acestora s-a aflat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, alături de acesta aflându-se vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu, parlamentarii PSD de Argeş, Aurel Bălăşoiu şi Nicolae Pavelescu, dar şi fostul parlamentar PSD, Radu Vasilică. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a subliniat că în fruntea comunei Şuici se află un primar foarte ambiţios şi extrem de preocupat de nevoile oamenilor. 

“Vin de fiecare dată cu mare plăcere în comuna Şuici, aici unde un primar foarte ambiţios doreşte rezolvarea cât mai repede a tuturor problemelor cu care se confruntă această comunitate, în ideea de a face din localitatea Şuici, o localitate de tip european. Sigur, lucrurile merg câteodată cu viteză mai mare, câteodată cu viteză mai mică. Încercăm să oferim  tot sprijinul necesar acestor oameni miunaţi. Merită mai mult, la fel ca toţi locuitorii judeţului Argeş. Obligaţia noastră este să rezolvăm toate aceste probleme pentru ca într-un viitor mai îndepărtat sau mai puţin îndepărtat să fim  şi noi ce ne-am propus, un judeţ etalon, un judeţ cu imagine foarte bună la nivel naţional. Vreau să subliniez că am încredere în acest primar. Sunt sigur că va performa în continuare. Le doresc tuturor cetăţenilor judeţului Argeş să trecem cu bine peste toate nenoricirile care au bătut la uşa noastră în ultimii ani, pandemie, război. Cred că o apropiere mai mare între oameni este foarte importantă pentru că numai aşa putem să traversăm aceste momente grele şi să nu uităm un singur lucru: credinţa în Dumnezeu”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă. Un mesaj din suflet a transmis şi fostul primar al comunei Rociu, actualmente parlamentar din partea PSD Argeş, Aurel Bălăşoiu. Acesta a ţinut să puncteze minunata colaborare pe care a avut-o de-a lungul timpului cu primarul comunei Şuici în realizarea unor proiecte de anvergură. “Mă bucur foarte mult că mă aflu la ceas aniversar în comuna Şuici. Vorbim despre o prietenie, o colaborare cu domnul primar şi cei din Consiliul Local având în vedere că am lucrat atâta vreme în administraţie şi împreună am terminat multe proiecte, ne-am consultat de fiecare dată. Am venit astăzi să le transmit un mesaj de sănătate, bucurie, dragoste şi îmi doresc ca Dumneeu să le ofere multă putere de muncă, sănătate şi fericire”, a transmis deputatul PSD de Argeş, Aurel Bălăşoiu. 

La sărbătoarea comunei Şuici a fost prezent şi deputatul PSD de Argeş, Nicolae Pavelescu. “Mă bucur că sunt astăzi la Şuici. Este un moment solemn şi spun asta pentru că efectiv se împleteau generaţiile. Au fost premiaţi copiii de 10 ai comunei, au fost de asemenea şi seniorii, cei care fie au împlinit o anumită vârstă, fie au ajuns la cel puţin 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Le transmit să fie uniţi, să reprezinte aşa cum au făcut şi până acum, această zonă de munte a Argeşului. Să fie sănătoşi şi să ne întâlnim cu bine şi la anul”, a transmis deputatul PSD de Argeş, Nicolae Pavelescu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *