Primarii din Argeş au vorbit despre modul în care au gestionat pandemia de coronavirus

Coronavirus nu a dispărut din Argeş, ba chiar dă semne că nici nu se gândeşte la asta. Cu toate acestea, primarii au trecut cu bine peste perioada stării de urgenţă şi treptat-treptat lucrurile revin la normal. Cu o parte din edilii de Argeş am dialogat şi noi pe seama felului în care au gestionat criza şi cum au răspuns oamenii. Iată ce răspunsuri am primit de la o parte a edililor argeşeni:

Gheorghiţă Boţârcă, primarul oraşului Topoloveni

Edilul oraşului Topoloveni a precizat că această criză a fost gestio-nată bine, dar că urmează o nouă perioadă de provocare determinată de începerea anului şcolar. „Pot să spun că situaţia este mascată, asta ca să fim în ton cu ceea ce se întâmplă. Pot să spun că în comuna noastră au fost numai izolări la domiciliu. La această dată facem stropiri, problema este că oamenii nu sunt de acord cu stropirea în bloc. De spus  este că parcurile din oraş sunt închise. De asemenea, toată lumea poartă mască. Oamenii respectă ceea ce li s-a transmis de la nivel central şi au înţeles gravitatea situaţiei“, a precizat Gheorghiţă Boţârcă. Acesta spune că şi la Primăria Topoloveni se lucrează acum mai mult online. „Programul cu publicul a fost deja redus. Noi lucrăm mai mult online. De asemenea facem toţi paşii să deschidem şi şcolile în toamnă, dacă se va putea face acest lucru. Lucrăm la tot ce este necesar pentru a respecta măsurile în vigoare şi pentru a nu pune în pericol sub nicio formă sănătatea elevilor sau a cadrelor didactice“, a conchis Gheorghiţă Boţârcă, primarul oraşului Topoloveni. 

Gabriel Popa, primarul comunei Albeştii de Argeş

Primarul comunei Albeştii de Argeş spune că totul a decurs foarte bine în comuna sa şi că nu sunt probleme de nici un fel. Acesta precizează că oamenii se comportă exemplar şi îşi doreşte ca lucrurile să rămână aşa şi pe viitor. „Pot să spun că nu avem cazuri şi sper ca lucrurile să rămână aşa şi pe viitor. Nu avem persoane izolate şi nici de cheltuit nu am cheltuit foarte mult. Oamenii poartă mască, respectă tot ceea ce noi transmitem, ceea ce văd şi la televizor. Este vorba despre sănătatea lor. De asemenea şi noi am făcut operaţiuni de dezinfecţie în principalele puncte ale comunei, mă refer şi la staţiile de autobuz“, a precizat primarul comunei Albeştii de Argeş, Gabriel Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *