web analytics
luni, iulie 14, 2025
AcasăActualitatePIEDONE ȘOCAT DE REȚETA PARIZERULUI “DE PORC” – „DE CE PUNEȚI GHEAȚĂ?”...

PIEDONE ȘOCAT DE REȚETA PARIZERULUI “DE PORC” – „DE CE PUNEȚI GHEAȚĂ?” MOMENTE INEDITE LA UN ABATOR DIN TULCEA

- Advertisement -

Cristian Popescu Piedone, actualul șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a avut parte de o experiență neașteptată în timpul unui control de rutină la o fabrică de procesare a cărnii din județul Tulcea. Fostul primar al Sectorului 5, cunoscut pentru stilul său direct și implicarea activă în teren, a vrut să vadă cu ochii lui cum se face, de fapt, celebrul parizer „de porc”. Ce a aflat l-a lăsat mască.

Gheață în rețeta de parizer: „Nu-mi vine să cred ce văd!”

În cadrul unei vizite oficiale, Piedone a cerut să asiste la întregul proces de fabricație al parizerului, fiind curios să descopere ce conține cu adevărat produsul atât de des consumat de români. În momentul în care a observat că în amestec se adaugă… gheață, reacția sa a fost una spontană:

„De ce puneți gheață? Eu am venit să văd parizer, nu cocktailuri cu gheață!”, a glumit Piedone, vizibil contrariat.

Explicația tehnică oferită de angajați a fost simplă: în timpul amestecării intense, carnea se încălzește, iar adăugarea gheții este necesară pentru a păstra temperatura optimă și a menține textura dorită a produsului.

Curățenie și profesionalism – surpriză plăcută pentru ANPC

În ciuda acestui detaliu care l-a bulversat inițial, Piedone a remarcat că abatorul din Tulcea respectă în totalitate normele igienico-sanitare. Vestiare curate, dezinfecție corectă, echipamente conforme și o trasabilitate clară a ingredientelor – toate aceste aspecte i-au atras atenția și l-au făcut să declare public:

„Sunteți unul dintre cele mai mari și mai bine organizate abatoare din județul Tulcea. Vă felicit pentru cum respectați consumatorii!”

Verdict final: parizerul e… surprinzător de bun

După ce produsul a fost gata, șeful ANPC a vrut să facă și testul suprem: gustul. Deși inițial a fost sceptic în privința aromelor și a combinației de ingrediente, verdictul final a fost unul neașteptat:

„Bă, tată, dar e bun! Nu mă așteptam! E echilibrat, consistent și fără prostii ascunse în etichetă. Bravo vouă!”

O lecție de transparență pentru consumatori

Vizita lui Piedone în Tulcea a fost mai mult decât un simplu control de rutină. A fost o lecție de transparență și de apropiere între instituțiile statului și consumatorii români, tot mai atenți la ceea ce pun în farfurie.

Într-o lume a suspiciunilor alimentare, faptul că un produs aparent „controversat” precum parizerul poate fi realizat corect, igienic și transparent oferă un strop de încredere pentru consumatori – dar și un semnal clar că autoritățile sunt cu ochii pe producători.

Piedone promite să continue controalele inopinate în toată țara și îndeamnă românii să semnaleze orice nereguli alimentare:

„Vrem produse curate și corecte. Așa merită consumatorul român!”

About The Author

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments