web analytics

UNUL DINTRE CEI MAI BUNI MAKE UP ARTISTI DIN ROMANIA ESTE DIN JUDETUL ARGES!

Învață de la Liviana Patrașcu, una dintre cele mai cunoscute make-up artiste autohtone, cum sa te machiezi in acest an!

Liviana Pătrașcu, makeup artist. Multe dintre dumneavoastră o cunoasteti, s-a făcut remarcată din ce in ce mai mult in județul nostru datorită talentului ei indiscutabil. 

Modestă, zâmbitoare și foarte caldă. Asta ne-a transmis Liviana în scurta conversație pe care am purtat-o. În acest interviu am întrebat-o toate curiozitățile noastre legate de machiaj.

1. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru make up? 

,L.P.: Mi a placut dintotdeauna sa machiez. De când eram mică luam trusa mamei mele și ma machiam. La toate petrecerile prietenele mele ma rugau sa le machiez. Când am crescut și am înțeles că machiajul scoate în evidență trăsăturile frumoase date de natură, m-am axat altfel pe machiaj, într-o manieră mult mai naturală pentru look-urile de zi și de seară, unde mi-am îmbrățișez fizionomia, dar am putut să îmi satisfac și dorința copilărească de a deveni orice și oricine vreau, în look-urile extravagante, unde abordez machiajul la forma sa extremă. Intre timp, mi-am dat seama ca asta imi doresc sa fac in viața.

2. Cât de importantă e absolvirea unui curs de make-up în cariera unui makeup artist?

Este unul dintre cei mai importanti primi pași deoarece îți oferă toate noțiunile de care ai nevoie pentru a reuși in aceasta meserie. Depinde foarte mult și de pasiunea și dăruirea pe care o ai. Desigur, dacă vrei să acumulezi de la un profesionist și să profesezi în direcția aceasta într-un timp scurt, este indicat să urmezi un curs.

3. De cât respect se bucură meseria de make-up artist în România?

In ultimii ani, meseria de make-up artist a devenit din ce in ce mai apreciata in România. Cu siguranța insa, depinde foarte mult și de oamenii cu care lucrezi. Sunt oameni care consideră că un make-up artist este sclavul lor, iar acesta trebuie să facă tot ce spun ei, în ciuda faptului că nu au cunoștințele necesare, iar dacă te plătesc este imperativ să faci ce spun, dar există și oameni care respectă enorm de mult această meserie și se lasă pe mâinile profesionistului cu inima împăcată. De-a lungul timpului s-a creat o relatie foarte strânsă intre mine și clientele mele. 

4. Cum s-a schimbat cariera ta după ce ai început sa predai cursuri? 

In momentul in care am început sa predau am început sa ma simt cu adverat împlinita deoarece sentimentul ca le pot fi de ajutor altor fete și ca le pot îndruma pașii spre aceasta minunata cariera îmi oferă cea mai mare împlinite și satisfacție.

5. De unde îți iei inspirația pentru lookurile mai puțin obișnuite?

Ma inspir foarte mult din prezentările marilor case de moda, dar am și câțiva make-up artiști si traineri pe care ii admir.

6. Cât de mult contează talentul în makeup? Poți fii un makeup artist de succes chiar dacă nu ești foarte talentat?

Din punctul meu de vedere, talentul și viziunea sunt esențiale, fac diferenta intre un make up artist de succes și unul care practica aceasta meserie doar pentru foloase financiare.  Un om talentat va învăța mult mai ușor decât un om care nu este atât de talentat, deci drumul unui talent va fi mai scurt către succes, iar celui fără talent, mai lung, dar nu imposibil.

7. Care consideri că trebuie să fie cele mai importante trei calități ale unui makeup artist?

Imaginație, răbdare și sa fie o persoana sociabilă.

8. De ce lucruri ai nevoie pentru a reuși in aceasta meserie?

Din experienta mea, cei mai mulți make-up artiști renunța deoarece, la început, investiția in curs și produse este foarte mare și durează o perioada pana îți formezi clientela, așa ca cel mai important lucru in aceasta meserie este perseverenta.

9.Ne poți spune un trend de make-up care îți place și unul care nu-ți place? Din ce motive?

Îmi place foarte mult machiajul bronzant, deoarece are un aspect foarte natural, conturând și punând in evidentă totodata trăsăturile modelului. Acesta este ideal pentru persoanele cu tenul putin mai închis la culoare și in mod special se realizează vara, pe pielea bronzata. Se merge foarte mult pe machiajul monocromatic, care presupune folosirea aceleiași nuanțe la machiajul ochilor, al buzelor, blush etc.

10.Ai anumite tehnici de makeup preferate?

Tehnica mea preferata pe care o realizez la fiecare machiaj este liftingul ochilor, pe care îl realizez cu ajutorul eyelinerului, dar mai ales prin conturarea si modificarea sprâncenelor. Una dintre cele mai comune greșeli pe care le realizează clientele mele atunci când se machiază este alungirea la coada a sprâncenelor in linie descendenta, ceea ce da ochiului un aspect căzut

De asemenea, îmi place sa dau volum buzelor, depășind foarte putin conturul natural al acestora și aplicând o nuanță închisă pe margine și una mai deschisă pe mijloc, creând un efect ombre.

11.Cât de costisitoare este meseria de make-up artist?

Este una dintre cele mai costisitoare meserii dacă ne raportam la prețurile produselor. De curiozitate, in cadrul ultimului meu curs, o cursanta a numărat câte produse au fost necesare pentru realizarea unui machiaj profesionist, iar numarul a fost undeva la 35 de produse. Toate aceste produse au un cost destul de mare, eu personal lucrând numai cu branduri mari din acest domeniu.

12.Ai colaborat cu persoane cunoscut din România și ai machiat pentru televiziuni. Cum te simți atunci când machiezi nume atât de sonore?

La început, având in vedere ca aveam doar 19 ani când am început sa lucrez in televiziune, mi s-a părut foarte intimidant, mai ales ca machiajul de televiziune trebuie sa fie executat intr-un timp cât mai scurt, fiind presați de timp in permanenta și la cel mai înalt nivel. Cu toate astea, am constatat cu timpul ca vedetele sunt cei mai buni clienti, aceștia fiind obișnuiți sa fie machiați, știu exact cum trebuie sa se comporte.

13. Un sfat pentru iubitoarele de makeup?

Le recomand tuturor care sunt pasionate de machiaj sa incerce sa adopte un stil cât mai natural, adaptat fizionomiei lor. Întotdeauna când realizez un machiaj, ma axez pe a scoate in evidentă trăsăturile clientei, deoarece in zadar un machiaj este corect realizat din punct de vedere tehnic dacă nu pune in evidentă trăsăturile clientei.

14. Ce se poarta in acest an in materie de make-up?

In primăvara și vara acestui an se pune foarte mult accentul pe naturalețe, pe un ten cât mai aerisit, cât mai glowy, machiajul ochilor se realizează in culori neutre, calde. Nu se mai poarta contouringul foarte puternic, tenul foarte încărcat, pudrat. La fel se poarta sprâncenele in nuanțe cât mai naturale, care sa aibă o forma cât mai asemănătoare cu cea naturala. Nu se mai poarta sprâncenele foarte bine conturate și arcuite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *