web analytics

DE NECREZUT! O MAȘINĂ DE POLIȚIE A FOST INCENDIATĂ CHIAR ÎN CURTEA POSTULUI DE POLIȚIE!

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelul formulat de un bărbat condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru distrugere şi tentativă de distrugere. Potrivit anchetatorilor, în august 2022, inculpatul a încercat să incendieze o autospecială a poliţiştilor din Izbiceni, Olt. Focul a fost stins de un martor, înainte să curprindă maşina de poliţie. Ulterior, în decembrie 2022, bărbatul a reuşit să incendieze sediul primăriei din comună. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Procurorii au stabilit că, înainte să încerce să incendieze autospeciala, inculpatul i-a înjurat pe poliţişti. Incidentul a avut loc pe data de 7 august 2022, în jurul orelor 03.00, într-o staţie peco din Izbiceni. Bărbatul a fost imobilizat de poliţişti, însă după ce s-a liniştit, agenții au plecat.

„După plecarea lucrătorilor de poliție, inculpatul a luat un pet de culoare verde de 500 ml., ce provenea de la o bere Neumarkt, a mers la pompa de carburant și a pus în pet aproximativ 250 ml. cu benzină. Ulterior, în jurul orelor 03.36 inculpatul a părăsit stația de carburanți auto, având petul cu benzină asupra sa, cu intenția de a incendia autospeciala de poliție, despre care avea cunoștințe că se afla parcată în curtea Postului de Poliție Izbiceni(…).

Ajungând în fața postului de poliție, întrucât curtea acestuia nu este împrejmuită în partea de est, inculpatul a mers lângă autospeciala ce se afla parcată lângă clădirea postului de poliție şi a așezat petul cu benzină pe sol, în partea din spate, sub autospecială. Cu ajutorul unei brichete ce o avea asupra sa, a dat foc petului cu benzină, după care a plecat lăsând flacăra violentă să ardă sub autospeciala de poliție”, au susţinut anchetatorii.

Focul a fost observat de un trecător, care a reuşit să stingă flacăra. Ulterior, bărbatul a sunat la 112 şi a sesizat incidentul.

După câteva luni, în timp ce era cercetat pentru tentativa de incendiere a maşinii poliţiştilor, bărbatul a pus foc şi în clădirea primăriei. Şi de data acesta a plecat de la o staţie peco, de unde nu a reuşit însă să ia benzină.

Flăcările au fost observate de mai multe persoane aflate la un local din apropierea primăriei. Un bărbat l-a sunat pe primar, care a reuşit să stingă focul cu ajutorul uni bărbat.

Inculpatul a fost deferit justiţiei în februarie, anul acesta, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe roul Judecătoriei Corabia. Pe 23 mai, inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru faptele comise. În plus, a fost obligat să achite Primăriei Izbiceni 2.500 de lei drept despăgubiri civile. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 2 august, judecătorii craioveni au respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă. Din pedeapsa primită se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (14 decembrie 2022 – 2 august 2023).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *