Codin Maticiuc renovează etajul 7 al Spitalului Fundeni după ce a fost marcat de drama unei fetițe. PRINTRE DONATORII PRINCIPALI SE NUMĂRĂ ȘI ANDREEA VISOIU!

Codin Maticiuc, juratul de la „Masked Singer Romania” a demarat un proiect prin care dorește renovarea și utilarea etajului 7 al Spitalului Fundeni.

Deși inițiativa i-a fost deopotrivă lăudată și criticată, acesta a mărturisit că își va continua proiectul.

Această dorință de a renova și utila secția de oncologie a Spitalului Fundeni ascunde o poveste tragică.

Codin Maticiuc, inițiativă caritabilă din cauza dramei unei fetițe

„Sunt în plin proces de renovare a unui etaj de la Fundeni. Etajul 7 mai precis, acolo unde sunt internați copii bolnavi de cancer. Este nevoie mare de renovări, de niște lucrări și mai ample, cum ar fi câte o baie în fiecare salon. Am demarat treaba asta pentru că lumea a venit lângă mine, am reușit să strâng niște bani. Antreprenorul zice că o să terminăm pe 1 decembrie, eu sper ca măcar de Crăciun să fim gata. Dar mai am nevoie de bani. De fiecare dată când ating un target zic că pot mai mult. Acum îmi doresc să schimb și mobilierul, așa că îmi donez ziua de naștere. Mi-am anunțat absolut toți prietenii că pot să-mi facă un astfel de cadou”, a declarat Codin Maticiuc pentru Libertatea, încercând să transmită un mesaj tuturor celor care au posibilitatea de a face o donație, oricât ar fi de mică, pentru o cauză nobilă.

Juratul de la „Masked Singer România” a mărturisit că deși multă lume îl critică pentru faptul că expune pe site-urile de socializare toate cauzele pentru care face sau strânge donații, el întreprinde astfel de activități cu mult înainte de a se inventa rețelele de socializare.

„Totul a pornit din educația pe care părinții mi-au dat-o, pentru că părinții mei au construit un orfelinat acum 15 ani și de atunci sunt implicat în activitățile orfelinatului, avem mai multe programe. În ceea ce privește implicarea în reamenajarea de la ‘Fundeni’, totul a pornit în momentul în care niște fete care mergeau la spital m-au rugat să donez un scaun pentru citostatice. Sunt niște scaune speciale. Atunci l-am donat și am vrut să vin cu ele să văd și eu ce se întâmplă acolo. Doi ani la rând am mers cu ele, de Crăciun, de Ziua Copilul, de Paște și am rămas impresionat de copii, de situația lor, de nevoile lor”, a mai spus Codin Maticiuc.

Totuși, în spatele proiectului  stă o poveste care l-a marcat și care îl urmărește și în ziua de azi, deși au trecut mai bine de 5 ani.

„Cel mai impresionat am rămas de o fetiță pe care am întâlnit-o la camera 702. Am văzut-o extrem, extrem de tristă și pe care nu am reușit să o fac deloc să zâmbească, oricât de mult am încercat. Îmi amintesc și acum că era Crăciunul și eram și cu Moș Crăciun lângă mine. Fetița aceea a murit după două săptămâni. Când am aflat am fost extrem de trist. Am fost foarte afectat, am și plâns mult. Era primul meu contact și a fost cumva cel mai greu”, a povestit acesta.

Juratul a spus că acela a fost momentul crucial care l-a determinat să demareze acest proiect.

„Nu știu dacă acela a fost neapărat declicul să renovez, dar cu siguranță acela a fost momentul în care am decis să rămân acolo și să ajut mereu. Am știut că este una dintre cauzele pentru care voi încerca să schimb ceva”, a adăugat Maticiuc.

PRINTRE DONATORII PRINCIPALI SE NUMĂRĂ ȘI ANDREEA VISOIU!

Andreea Visoiu, soția omului de afaceri Vali Visoiu, este cunoscuta pentru donațiile și actele de caritate pe care le face. Cea mai recenta acțiune de acest gen a fost chiar venirea in sprijinul lui Codin Maticiuc, in renovarea etajului 7 de la Spitalul Fundeni. Maticiuc i-a mulțumit personal pe pagina sa de socializare și a laudat-o pe Andreea pentru faptele sale. Imbracată după ultima moda, postări pline de stil, dând dovadă de mult bun gust, în rochiţe şi pantofi de la cei mai mari designeri ai lumii si locaţii spectaculoase. Asa arată viaţa ei! E greu să ţi pasul cu Andreea Visoiu… aproape imposibil! Este frumoasă, împlinită din toate punctele de vedere, pasionată debucătărie, cu o familie numeroasă şi mereu în pas cu moda.

Andreea Vişoiu, căci despre ea vorbim, este un cunoscut personaj în lumea bună a Argeşului şi nu numai. Cu o activitate socială slabă în publicul piteştean, Andreea se face remarcată adesea în Capitală. Aceasta se învârte în lumea bună a showbiz-ului având în anturaj nume foarte cunoscute, cum ar fi Maria Marinescu, fosta noră a lui Ion Ţiriac ori Valentina Pelinel, o bună prietenă a acesteia. La fiecare apariţie reuşeşte să îşi facă simţită prezenţa prin ţinutele impecabile pe care le adoptă, fiind recunoscută ca fiind un fashion icon printre personajele de Capitală. Pe lângă frumuseţe, naturaleţe, fineţe şi calităţile unei femei adevărate, Andreea este şi o bună bucătăreasă, fiind adepta preparatelor exotice şi sănătoase si posteaza deseori poze si filmuleţe cu bunătăţile pe care le pregateşte. Pe lângă toate acestea, se pare ca Andreea își face timp și sa aibă grija de cei mai puțin norocoși!

Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *