Marcel Ciolacu, premierul României și candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a oferit detalii despre decizia sa de a candida la Președinție în cadrul emisiunii „În Opoziție”, moderată de Denise Rifai. Într-o discuție deschisă și sinceră, Ciolacu a subliniat importanța credinței în viața sa și a mărturisit că înainte de a-și depune oficial candidatura, s-a consultat și a primit binecuvântarea duhovnicului său.
Într-o zi de sâmbătă, pe 24 noiembrie 2024, Marcel Ciolacu a anunțat oficial candidatura sa la alegerile prezidențiale din partea Partidului Social Democrat. Această decizie majoră a fost luată după ce s-a spovedit și a primit îndrumare de la duhovnicul său. Ciolacu a explicat că momentul spovedaniei a fost unul de liniște sufletească, în care și-a analizat viața și a reflectat asupra deciziei de a candida la funcția de președinte al României.
„Duhovnicul m-a încurajat, m-am spovedit și m-am împărtășit. M-a încurajat să candidez. Am păcate suficiente. Sper că cele bune să le depășească pe cele rele. Nu am păcate de moarte. Am plecat de la duhovnic foarte liniștit. Nu am făcut nimic rău în viață. Se pot întâmpla lucruri mai grave decât propria moarte,” a declarat Marcel Ciolacu în emisiunea moderată de Denise Rifai.
Ciolacu a recunoscut că, asemenea oricărui om, are păcate, dar speră ca faptele bune să le depășească pe cele rele. El consideră că Dumnezeu vorbește prin oameni și, simțindu-se încurajat și binecuvântat de duhovnic, a decis să își depună candidatura pentru funcția de președinte al României. Premierul României a subliniat că nu a făcut nimic rău în viață, iar îndrumarea spirituală a jucat un rol esențial în luarea acestei decizii.
Visul de președinte al României
Marcel Ciolacu a împărtășit, de asemenea, în cadrul emisiunii, viziunea sa pentru mandatul de președinte al României, accentuând nevoia de reconstrucție și respect în viața politică a țării. El a subliniat importanța dialogului și a cooperării între liderii politici, pentru a depăși tensiunile și conflictele din trecut.
„Imediat după alegeri trebuie să intrăm într-o zonă de construcție și respect. Poate că puterea nu a respectat îndeajuns opoziția. Liderii trebuie să se întâlnească și să stabilească niște linii roșii, niște reguli foarte clare. Nu pot să accept ca – după 30 de ani de la Revoluție – noi să continuăm să ne înjurăm în cancelarii,” a spus Ciolacu, subliniind importanța stabilirii unui climat de respect și colaborare.