web analytics
marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateAcces limitat pentru părinţi în şcoli!

Acces limitat pentru părinţi în şcoli!

- Advertisement -

Noua lege care reglementează învațământul preuniversitar stabilește clar condițiile în care părinții sau însoțitorii elevilor pot avea acces în incinta școlilor, limitând strict această posibilitate. Școlile pot stabili detaliile modului concret în care elevii, profesorii și părinții au acces în incinta lor prin regulmente interne.

Începutul noului an școlar va fi marcat de intrarea în vigoare a noilor legi ale învațământului. În cazul învățământului preuniversitar (reglementat de Legea 198/2023), una dintre noutățile prevăzute este aceea a restricționării accesului părinților în incinta școlilor.

Conform prevederilor legale, accesul părinților, tutorilor sau reprezentanților legali ai elevilor este permis în incinta unităților de învățământ, în concordanță cu procedura de acces prevăzută în regulamentul de organizare și funcționare al unității, dacă:

– a fost solicitat sau a fost programat pentru o discuție cu un cadru didactic sau cu directorul ori directorul adjunct al unității de învățământ;

– desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;

– depune o cerere sau alt document la secretariatul unității de învățământ;

– participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de conducerea unității de învățământ;

– în alte situații speciale prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al unității.

Prevederea este asociată dreptului cadrelor didactice „la siguranță în exercitarea actului educațional și nu poate fi perturbat în timpul desfășurării activității didactice”, potrivit Avocatnet.ro

  O astfel de măsură era prevăzută și în anii anteriori, însă numai în Regulamentul-cadru de organizare a unităților de învățământ preuniversitar. Acesta preciza și faptul că părinții din ciclul primar au obligația să însoțească elevii „până la intrarea în școală”.

Până la începerea noului an scolar, ministrul învățământului, prin ordin, va trebui să aprobe un nou regulament-cadru, care va aduce precizări cu privire la implementarea efectivă a legislației referitoare la educație.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments